Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Eerst op de oude locatie, aan de Broekergouw 5, waar 4 generaties familie Disseldorp woonden en werkten.

Na lang wachten, maar met vol vertrouwen, zijn we in 2014 gestart op de geheel nieuwe zorglocatie aan de Broekergouw 8 in Amsterdam, Zunderdorp. Op deze locatie vindt u de stolpboerderij met schuren van de familie Kat-Disseldorp, de dagbesteding en appartementen voor bewoners met een beperking.

Sinds 2016 hebben wij een tweede locatie erbij, een groot woonhuis met ruimte voor 13 bewoners. De geitenstal verzorgt een groot deel van de dagbesteding voor de hulpboeren. 

De chalets die als tijdelijke woonoplossing waren geplaatst, zijn nu in gebruik als logeeropvang voor hulpboeren die bij ons in dagbesteding zijn. 

Werk

Van maandag t/m vrijdag komen er gemiddeld 60 hulpboeren om ons te helpen bij de diverse werkzaamheden. De dagelijkse begeleiding bestaat uit 11 professionele werkbegeleiders.

Mogelijkheden, plezier en ontspanning staan centraal. Wij hebben veel verschillende werkgebieden, zodat er altijd passend werk te vinden is voor de hulpboer. Wij kijken naar wat iemand leuk vindt en waar de mogelijkheden liggen.

Op de zorgboerderij worden afwisselende werkzaamheden verricht. Wij vinden het belangrijk dat ieder op zijn eigen tempo nuttig en zinvol werk doet, buiten is, gewaardeerd wordt en de mogelijkheid krijgt zich te ontspannen met ieder zijn eigen interesses.

Natuurlijk neemt het verzorgen van de dieren een belangrijke plaats in. De koeien, geiten, konijnen, paarden, varkens en kippen dienen elke dag verzorgd te worden. Elk jaargetijde is anders op de boerderij.

Ook hebben wij een eigen zuivelmakerij op het erf waar de hulpboeren mee werken aan het zuivelproces. Wij maken onder andere onze eigen boerenmelk, -yoghurt, -karnemelk, - kwark, -hangop en  roomboter. Daarnaast hebben we sinds kort ook een ijsmachine. Heerlijk ijs van onze eigen melk. 

Bijzonderheden

Boerderijwinkel & IJstuin Ons Verlangen bevinden zich bij Zorgboerderij Ons Verlangen, Broekergouw nr. 8b in Amsterdam-Noord.

In onze boerderijwinkel kunt u terecht voor de op de boerderij geproduceerde koeien- en geitenzuivel. U kunt er ook een kopje koffie met huisgemaakte appeltaart krijgen, en heerlijk zelfbereid ijs gemaakt van onze eigen melk.  Daarnaast verkopen we het hoogwaardige biologische verse vlees van onze koeien, geiten en varkens. 

Openingstijden:

maandag:   gesloten

dinsdag:     10.00 - 16.30 uur

woensdag:  gesloten

donderdag: 10.00 - 16.30 uur

vrijdag:      10.00 - 16.30 uur

zaterdag:    10.00 -16.30 uur

zondag:      gesloten

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2014

Aangesloten bij

  • Stichting Landzijde

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl