Wie zijn wij
De Bloemendalergouw is de derde Locatie van Zorgboerderij Ons Verlangen. De eerste locatie is in 2014 gestart op de Broekergouw 8 in Amsterdam waar 4 generaties familie Disseldorp woonden en werkten. Daarna volgde de Liergouw en als laatste locatie Lakerveld in Lexmond. Bij de Bloemendalergouw hebben zo'n 25 hulpboeren een plekje gevonden waar ze heerlijk kunnen tuinieren, groente voor eigen gebruik kweken. Er zijn kippen en schaapjes en Tommy de boerderijkat loopt daar ook rond.
In totaal vinden 120 hulpboeren op 4 locaties een zinvolle dagbesteding. Er werken 28 mensen bij de boerderij. Als dierenverzorger; als begeleider bij de dagbesteding of op de administratie van de boerderij.
Werk
Van maandag t/m vrijdag komen er gemiddeld 120 hulpboeren op 4 locaties om ons te helpen bij de diverse werkzaamheden. De dagelijkse begeleiding bestaat uit 15 professionele werkbegeleiders. Verder werken er nog dierverzorgers en administratief personeel.
Mogelijkheden, plezier en ontspanning staan centraal. Wij hebben veel verschillende werkgebieden, zodat er altijd passend werk te vinden is voor de hulpboer. Wij kijken naar wat iemand leuk vindt en waar de mogelijkheden liggen.
Op de zorgboerderij worden afwisselende werkzaamheden verricht. Wij vinden het belangrijk dat ieder op zijn eigen tempo nuttig en zinvol werk doet, buiten is, gewaardeerd wordt en de mogelijkheid krijgt zich te ontspannen met ieder zijn eigen interesses.
Natuurlijk neemt het verzorgen van de dieren een belangrijke plaats in. De koeien, geiten, konijnen, paarden, varkens en kippen dienen elke dag verzorgd te worden. Elk jaargetijde is anders op de boerderij.
Zorgboerderij Ons Verlangen, de Bloemendalergouw
Omgeven door groen, onder de rook van Utrecht Ons Verlangen Lexmond. Zorgboerderij Ons Verlangen is in 2005 opgericht door Suzanne en Jeroen Kat. Lexmond is de eerste locatie buiten de regio Amsterdam, waar de zorgboerderij al drie verschillende vestigingen heeft.
Vanaf 2005 biedt de boerderij dagbesteding aan voor mensen met een beperking. Er zijn mensen met een verstandelijke beperking al dan niet gecombineerd met een gedragsstoornis, psychiatrische problematiek of bijvoorbeeld burn-out.
Dagbesteding
Dagbesteding vormt een zinvolle invulling van de dag, biedt structuur en een veilige omgeving om (samen) te werken en te leren. De mensen die van de dagbesteding gebruik maken, noemen wij hulpboeren. Dagelijks werken hulpboeren in de verschillende teams van de boerderij.
Vier dagen per week is er een heel ruim aanbod van dagbesteding op de boerderij. Zo kun je voor de koeien zorgen, de kalfjes, de kalkoenen of bijvoorbeeld de lunch verzorgen voor alle hulpboeren.