Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Zorghoeve Tritzum

Wie zijn we?

Aangenaam, de familie Pater heet u van harte welkom op Zorghoeve Tritzum

Sinds 2004 wonen Lammert en zijn vrouw Epkje op de kop-hals-rompboerderij, op de terp Tritzum, dichtbij het dorpje Tzum (Waadhoeke).

Lammert Pater heeft jarenlange ervaring als kok, en als begeleider van mensen met een justitieel verleden. Sinds enkele jaren zet hij zich voor de volle 100% in als begeleider van de cliŽnten op Zorghoeve Tritzum.

Ronald Jorna is jarenlang werkzaam geweest in het hotelmanagement en heeft ervaring aan het leidinggeven en begeleiden van een jong team mensen. Hij doet voor een deel de zakelijke kant van het bedrijf en daarbij begeleiding in de dagbesteding aan verschillende doelgroepen.


Het werk

Op de Zorghoeve hebben we vele activiteiten. We beschrijven in het kort wat we allemaal doen en welke mogelijkheden we hebben. 

Op Zorghoeve Tritzum werken wij met vergeten oude groenten, die in onze moestuin op biologische wijze worden verbouwd en geoogst. Ook staan er op het erf diverse oude fruit soorten. Het onderhoud hiervan doen we ook samen met de deelnemers.

Deelnemers kunnen werken met boerderijdieren zoals o.a. Friese Roodbonte koeien, schapen, kippen, konijnen, hond, katten en Mangalitza varkens.

De Zorghoeve bevindt zich in de ligboxstal van de boerderij. Hierin hebben wij een werkplaats, opslag, kantine, toilet faciliteiten en een keuken. Naast de kantine in de ligboxstal, bevindt zich een ruimte waar deelnemers zich bezig kunnen houden met onder andere houtbewerking. Denk hierbij aan het maken van kistjes voor groenten, tuinmeubelen, maar ook aan hun eigen projecten. Ook wordt er rondom de Zorghoeve veel gedaan in de tuinen en op het land. Het onderhouden van het erf.

Door het ruime zicht en de connectie met de natuur zorgt voor een rustige omgeving.

Zorghoeve Tritzum werkt momenteel met de deelnemers op de groente tuin, nieuwe kippenhok en planten bakken. Ook zijn we druk bezig met het planten van verschillende bloemen t.b.v. de bijen die bij ons op het erf staan. Dit bevordert de oogst.

We kijken altijd goed naar de deelnemers en hun mogelijkheden. Hierop stemmen we de activiteiten af.


En verder ...

Zorghoeve Tritzum

Wat is zorghoeve Tritzum?

Wij bieden kleinschalige dagbesteding in een rustige en vertrouwde omgeving. Wij bieden onze cliŽnten laagdrempelige zorg, individuele aandacht, en ondersteuning van mens tot mens.

Belangrijk is dat ieder zich op zijn plaats voelt. Onze cliŽnten kunnen op vele manieren de dagbesteding invullen door zich bezig te houden met de dieren (koeien, paarden, kippen, katten, schapen en een hond) of door te tuinieren, maar ook door te knutselen en te klussen en timmeren in de houtbewerking.

Faciliteiten

Zorghoeve Tritzum bevindt zich op het mooie Friese platteland, in de gemeente Franekeradeel. De Zorghoeve bevindt zich in de ligboxstal van de boerderij. Hier zijn alle benodigde faciliteiten aanwezig voor de cliŽnten zoals o.a. een kantine, toiletten, keuken en creatieve (binnen)werkplaats.

Ons basis principe

Wij vinden het erg belangrijk om te kunnen genieten van de rust en de mooie omgeving. Door de kleinschaligheid, de omgeving en de persoonlijke benadering willen wij bijdragen aan de kwaliteit van leven voor de cliŽnt. We blijven zo dicht mogelijk bij de natuur. Ons basis principe: door ruimte en eenvoud, rust te bieden.

ďOp onze boerderij bieden wij bijzondere mogelijkheden om begeleid te werken in een groene, rustgevende omgeving.Ē


Jaar van opening

Wij zijn in 2013 als zorgboerderij gestart.