Zorgkwekerij Bloei

Wie zijn we?

Zorgkwekerij Bloei biedt kleinschalige kleurrijke passende dagbesteding voor mensen met een (verstandelijke) beperking van minimaal 18 jaar. De deelnemers van Zorgkwekerij Bloei worden hulpkwekers genoemd.

Zorgkwekerij Bloei heeft voornamelijk een arbeidsmatig karakter. De werkzaamheden/activiteiten worden verricht in het 'eigen stekkie', de Bloei-buitentuin, De Voortuin, en natuurlijk de orchideeŽnkwekerij NewCo Orchids. 
In de orchideeenkwekerij worden exclusieve orchideeŽn gekweekt en op maandag, dinsdag en donderdag is er gelegenheid voor klanten om orchideeŽn te kopen. Uiteraard wordt de klant door de hulpkweker geholpen.

Een onderdeel van Zorgkwekerij Bloei is het leer-werkbedrijf zodat de hulpkwekers 'leren wat werken is' en zo nodig ook door kunnen stromen naar regulier betaald werk.

Zo zijn er ook kippen, konijnen en poezen die dagelijks hun verzorging nodig hebben. Knuffelen met de dieren, is ook echt een vaste taak van de dag!

Voor mensen met een beperking heeft het werken bij onze Zorgkwekerij Bloei met kleurrijke bloemen en planten, binnen of buiten, een enorme positieve werking. Deelnemen aan de maatschappij, een deel zijn van een echt bedrijf, en daar binnen toch de gevraagde 'zorg' en ' aandacht' ontvangen. Deze kleinschalige passende dagbesteding is exclusief, net zoals de orchideeŽn en de hulpkwekers zelf!


Daar Bloei je van op!

Bij Bloei draait het om groei! Niet alleen de bloemen en planten maar vooral de hulpkwekers groeien met zorg en persoonlijke aandacht in onze kleurrijke zorgkwekerij!


Jaar van opening

Wij zijn in 2016 als zorgboerderij gestart.