zorgkwekerij De Rijshoeve

Wie zijn we?

Wij zijn Martin en Anja van Rijssel en wij wonen en werken in Rijsenhout. Een dorp in de Haarlemmermeerpolder vlakbij Aalsmeer en Schiphol. In deze regio worden van oudsher veel snijbloemen en potplanten geteeld. Ook wij zijn actief in de glastuinbouw. Samen met onze hulpkwekers telen wij  Cupressus (kamerconifeer) en Hedera's (klimop) Onze planten worden geveild o.a. op de FloraHollandveiling in Aalsmeer.


Het werk

Op een kwekerij hoef je je nooit te vervelen.

Voor onze cliŽnten, o.a. (ex)verslaafden uit Amsterdam, is er genoeg werk te doen dat zonder tijdsdruk en in eigen tempo gedaan kan worden. Er wordt altijd gekeken naar de interesses en mogelijkheden van de cliŽnt. De ene cliŽnt vindt het heerlijk om licht en rustig werk te doen zoals zittend plantjes stekken, een ander doet graag zwaarder werk. 

Onkruid wieden, planten stekken of oppotten, helpen bij de lunch, opruimen, water geven, er is van alles te doen en te leren.


En verder

zijn er onze op zorgkwekerij natuurlijk ook nog dieren. De Alpaca's (familie van de lama) lopen op het weiland voor de kas. 

Ook hebben wij een paar scharrelkippen.


Jaar van opening

Wij zijn in 2008 als zorgboerderij gestart.