Zorgkwekerij Het Nieuwe Veld

Wie zijn we?

Het Nieuwe Veld is een zorgkwekerij voor mensen met een arbeidsbeperking: lichamelijk, psychisch, verstandelijk of een combinatie. De medewerkers werken zelfstandig en krijgen begeleiding waar nodig. Onze uitgangspunten zijn het benutten van talenten en mogelijkheden van mensen. Want ondanks hun beperking, kunnen onze medewerkers een zinvolle bijdrage leveren aan het werk op de kwekerij.

De kwekerij is een initiatief van Hanne Struik. Bij de ontwikkeling van de kwekerij en begeleiding van medewerkers, wordt Hanne bijgestaan door familie,  vrienden en steeds meer vrijwilligers.


Het werk

Het Nieuwe Veld biedt gevarieerd werk. In hun eigen tempo en op hun eigen niveau, gaan de medewerkers aan de slag met verschillende activiteiten op de kwekerij zoals: onderhoud van de tuinen, het opkweken van planten, bloembinden, verkoop en PR. Binnen, buiten, zittend, staand, zwaar, licht; voor iedereen is er een passende werkplek te vinden. De seizoenen en het weer bepalen wat er gedaan moet worden.

Begin 2009 is gestart met het opzetten van enkele bijenkasten. Hierdoor zijn de activiteiten uitgebreid naar de bijenteelt.

Ook de theeschenkerij, tuinwinkel en het bijenmuseum bieden sinds 2014 nieuwe activiteiten. In 2016 is de kwekerij uitgebreid met een nieuwe moestuin, snijbloementuin, kruidentuin, voorbeeldtuin en bessentuin. De kwekerij is inmiddels 1,5 ha groot.


Uitbreiding van de kwekerij 2015

In 2016 is de kwekerij uitgebreid met een nieuwe moestuin, snijbloementuin, kruidentuin, voorbeeldtuin en bessentuin. De kwekerij is inmiddels 1,5 ha groot.


Jaar van opening

Wij zijn in 2008 als zorgboerderij gestart.