Zorgstal Pol

Wie zijn we?

Wij, Linda en Jan zijn sinds 2014 oprichters van de Zorgstal.

Doordat wij samen in lijve hebben ondervonden wat zorg in moet houden zijn we van start gegaan en hebben de statuten bij de notaris gedeponeerd.

Na een jaar proeven en ontdekken hebben we besloten verder te gaan op een prachtige locatie in Oud Lutten, onze huidige boerderij.


Het werk

Op de Zorgstal zijn paarden, kippen, katten en honden. 

Deze verzorgen we allemaal samen, we mesten de stallen uit, doen de kattenbakken, gaan samen voer kopen voor de honden en dan mag er ook altijd een hond me. Ook gaan we met wandelen met de honden of een rondje lopen met de paarden.  

Sinds mei 2019 zijn er 2 menpony's bij gekomen, waardoor we ook daginvulling op de menkar hebben en gaan we samen naar het bos, dus bij slecht weer goed aankleden.


Het paard als leermeester

Op onze Zorgstal hebben we paarden en ponys waar we intensieve begeleiding mee doen, deze intensieve begeleiding vind plaats zonder groep, de begeleider/coach is 1 op 1 actief bezig met de deelnemer. Hierin wordt aandacht besteed aan algemene-, sociale- en persoonlijke problematiek met de daarbij horende ondersteuning door ervarings- en oplossingsgericht te werk te gaan met de interactie van een paard en of pony.


Jaar van opening

Wij zijn in 2015 als zorgboerderij gestart.