Zorgtuin Bingelrade

Wie zijn we?

Zorgtuin Bingelrade is ontstaan door de unieke combinatie van kennis, kunnen, ervaring en de fantastische mogelijkheden van onze tuinen. Wij willen mensen met een zorg- en ondersteuningsvraag een veilige, vertrouwde, stimulerende werkplek te bieden in een groene omgeving.
Wij zijn Tineke Termeulen en Hans de Bruin. Tineke is bloemist en arbeidstherapeut, Hans is hovenier. Sinds 1992 is ons hoveniersbedrijf gevestigd in Bingelrade. In 2012 zijn we gestart met Zorgtuin Bingelrade.

Verschillende tuinen, die onze liefde en passie voor het hovenierswerk laten zien, ons huis, werkruimten staan op zo'n 5000 m2. Het hele terrein is rustig gelegen en groen.


Het werk

Tuinwerkzaamheden zijn gevarieerd en worden mede bepaald door de wisselende seizoenen en weersomstandigheden. Genietend van de groene en rustige omgeving schoffelen en wieden we in de siertuinen. In de groente- en kruidentuin oogsten we na zaaien en verzorgen sla, kool, bonen, aardbeien en nog veel meer. Kippen, vogels, konijnen en vissen vragen onze dagelijkse zorg.

In de winter en met slecht weer gaan we o.a. tuinmeubelen opknappen, voederplanken maken, gereedschap schoonmaken, houtstammen kloven en worden creatieve activiteiten aangeboden.


En verder....

Bewust kiezen we voor een kleinschalige opzet. We richten ons niet op één doelgroep, maar kijken of we aan de hulpvraag van het individu kunnen voldoen. Rekening houdend met iemands beperkingen kunnen we optimaal inspelen op de persoonlijke wensen en mogelijkheden. We bieden dagbesteding, arbeidsoriëntatie en -training in de zorgtuin en stageplaatsen in ons hoveniersbedrijf.

Wij werken samen met een klein re-integratiebureau.


Jaar van opening

Wij zijn in 2012 als zorgboerderij gestart.