Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

De Gastvrijheid

Wie zijn we?

Wij zijn Ad, Karien en Hein Hendrikx. Al enige jaren hebben we op kleine schaal een zorgboerderij, genaamd “De Gastvrijheid” deze kleinschaligheid staat bij ons hoog in het vaandel.

De Gastvrijheid biedt zorg op maat voor dagbesteding, logeeropvang en individuele hulp.

De gastvrijheid bied daghulp aan jeugdigen en (jong) volwassen.

De logeergroepen zijn doorgaans voor de kinderen/jongeren.
Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met vaste groepjes van max. 6 kinderen, waarbij rekening wordt gehouden met niveau en leeftijd. Zo weet u met wie en onder welke omstandigheden uw kind bij ons verblijft.

Wij zijn géén productiebedrijf, deelnemers worden spelenderwijs, educatief dan wel gastvrij betrokken bij het verzorgen van onze dieren, onderhoud van tuin en erf en allerlei andere werkzaamheden


Het werk

De Gastvrijheid werkt met duidelijk structuur en ondersteunende pictogrammen. Wij maken een planning die gedurende de dag een balans vind van inspanning en ontspanning. 

Inspanning bestaat uit het verzorgen van: paarden, koeien, varkens, schapen, geitjes, kippen, kalkoenen, pauwen, hond en katten.

Maar ook helpen in de kas en het onderhoud aan moestuin en gebouwen behoren tot de werkzaamheden.

Het helpen op het boerenterras. 

Als dit met z'n allen geklaard is, gaan we 's middags iets leuks doen. Dit leuks is zeer gevarieerd. Sport en Spel, Handarbeid, Houtbewerking, etc.  Meer info zie onze site


Wat nog meer.

“De Gastvrijheid” biedt professionele dagopvang en weekendopvang van vrijdag tot zondagmiddag, maar ook vakantieopvang voor deelnemers in de leeftijd van 4 – 67 jaar.

Wij maken bewuste keuzes in onze planning omtrent de diverse doelgroepen en leeftijden. Dit om de veiligheid, structuur en regelmaat te behouden.

“De Gastvrijheid” is bedoeld voor deelnemers met gedragsproblemen, (licht)verstandelijke beperking of die om wat voor rede dan ook zijn vastgelopen.

Meer informatie zie onze site.


Jaar van opening

Wij zijn in 2005 als zorgboerderij gestart.