Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Zorgboerderij de Mare is een kleinschalig, gemengd, biologisch bedrijf. Er werken mensen met een verstandelijke beperking en mensen met een psychische aandoening. Ook mensen met een burn-out of mensen die willen re-integreren kunnen op de Mare terecht.
De begeleiding bestaat uit de zorgboeren Arend en Margreet Leerink-Houwing en een grote groep enthousiaste beroepskrachten en vrijwilligers.  Daarnaast hebben we ieder jaar weer nieuwe stagiaires.

Werk

Dierverzorging, stallen schoonmaken, tuin- en kaswerk, onderhoud van het erf, hout kloven, landschapsonderhoud voor Staatsbosbeheer, koken, huishoudelijke taken, winkelwerkzaamheden, zwemmen, fitnessen, paardrijden, fietsen, wandelen, honden uitlaten en creatief bezig zijn. Iedereen kan de dingen doen die bij hem of haar passen.
Op de boerderij is een ecologische zwemvijver, waar met het warme weer veel gebruik van kan worden gemaakt. Voor de dagbesteding hebben wij het kwaliteitskeurmerk 'kwaliteit laat je zien.'

Bijzonderheden

We hebben Lakenvelder koeien op de boerderij, en wij zijn een erkend fokcentrum voor Lakenvelder runderen bij de Stichting Zeldzame Huisdieren rassen.

Op de boerderij boeren wij volledig biologisch. Omdat onze Lakenvelder koeien eerlijk grazen, en vrij rondlopen en met respect worden behandeld, zijn zij een erkend 'slowfood' product.

Zorgboerderij de Mare is gevestigd in Westervelde, dat is een klein landelijk dorpje in Drenthe met ongeveer 200 inwoners. Onze zorgboerderij grenst direct aan een groot natuurgebied, wat zeer positieve invloed op de hulpboeren heeft.

Er heerst een rustige sfeer op de boerderij, zonder een hoge werkdruk. Respect voor elkaar is belangrijk. Wij gaan namelijk uit van mogelijkheden van mensen, niet van hun beperkingen!

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

1999

Aangesloten bij

  • Vereniging BEZINN

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl