Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Wijngaard Hof van Twente teelt druiven en maakt er Twentse wijn van. Gedurende het hele jaar door zijn en afwisselende werkzaamheden in de wijngaard. Veel werkzaamheden kunnen op een rustige plek in de natuur met veel vrijheid en eigen tempo worden gedaan. Daarnaast is er de Sueterie waar de winkel in is gevestigd en waar de medewerkers samen komen. Ook worden activiteiten verricht voor Vitisvino en de Wijnmakerij, allebei geverstigd op het terrein.
De professionele begeleiding ligt bij Ilse Visscher, orthopedagoog en twee activeitenbegeleiders met opleiding en ervaring in de verstandelijk gehandicaptenzorg en de psychiatrie.

Werk

De wijngaard biedt het hele jaar verschillende werkzaamheden. De snoei- en onderhoudswerkzaamheden in de wijngaard, zoals het grasmaaien, wallen opschonen, planten leiden, blad verwijderen, onkruidbeheer, draden vernieuwen, etc.
Daarnaast is er tuinonderhoud,  machine onderhoud, flessen etiketteren, flessen verpakken, pakketten maken, bestellingen weg brengen, etc.
In de Sueterie is de winkel waar de verkoop plaats vindt, maar ook de kantine. Voor de buitenmedewerkers wordt er koffie en soep gemaakt en de Sueterie wordt netjes gehouden.

In Vitisvino worden wijnmaak- en biermaakartikelen geteld, afgewogen en ingepakt. In der wijnmakerij worden ondersteunende werkzaamheden verricht.

Gasten die komen kijken wordt de weg gewezen en kunnen worden voorzien van een glaasje wijn of een kopje koffie op het wijnterras of in de Sueterie.

Bijzonderheden

De wijngaard stelt zich de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers ten doel. Medewerkers die iets willen en kunnen leren.

De zorgboerderij is een afdeling binnen het bedrijf 'wijngaard Hof van Twente'. Elke medewerker heeft een zinvolle bijdrage binnen het bedrijf.

Het afgelopen jaar hebben de medewerkers certificaten kunnen behalen voor onder andere veilig omgaan met de electrische motorzaag. Ook heeft een medewerker het trekkercertificaat behaald. 

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2007

Aangesloten bij

  • Vereniging Zorgboeren Overijsel

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl